318 poze   70348 vizite

construirea unei voliere

Construirea unei voliere
Descriere album: Cand porumbeii zboara liber,exista intotdeauna pericole precum pasarile de prada,pisicile,zgomotele puternice sau cablurile electrice.Pierderea unor pasari valoroase poate fi foarte dureroasa,asadar se folosesc in cresterea porumbeilor adaposturile dotate cu voliera.
In functie de amplasament crescatoria poate avea o voliera exterioara.Aceasta trebuie sa nu permita accesul sobolanilor,ca sa fim scutiti de surprize neplacute,iar ochiurile plasei de sarma din care este realizata voliera trebuie sa fie suficient de inguste,incat sa nu intre vrabiile,care pot aduce paraziti precum capusele sau paduchii.
Daca se poate,voliera va fi si ea indreptata spre sud,pentru ca porumbeii sa beneficieze de cat mai multa lumina solara.Ea trebuie sa fie cat mai spatioasa, pt.a asigura porumbeilor libertate de miscare.Volierele care ocupa o suprafata de 3x3m sunt considerate de marime mijlocie.Exista voliere mult mai mari,dar si de dimensiuni mai reduse.Asta depinde de numarul,rasa si temperamentul porumbeilor.
Multe crescatori cu voliera au partea din fata deschisa,astfel incat porumbeii pot zbura liber din adapost in voliera.Astfel voliera devine practic o parte integranta a crescatoriei.Totusi ea trebuie sa poata fi inchisa cu o usa,pentru ca porumbeii sa poata fi adapostiti de frig,ploaie sau vant.
In schimb,alte adaposturi au doar un orificiu prin care porumbeii pot iesi in voliera sau se pot intoarce in adapost.Pentru control si protectie,acest orificiu trebuie sa se poata inchide cu o clapa.
In voliera sunt amenajate numeroase spatii unde se pot aseza porumbeii,ca sa nu se inghesuie.Pt.asezarea porumbeilor exista scanduri,bare,acoperisuri,etc.Alegerea facandu-se mai ales in functie de rasa porumbeilor.Rasele mai mari prefera sa se aseze pe platouri
individuale,care le ofera mai mult spatiu si se evita ciocnirile care apar in cazul barelor sau scandurilor.
Daca nu este betonata podeaua volierei se recomanda asezarea unui strat de pietris pe sol,astfel incat ploaia sa spele impuritatile.
Daca stratul de pitris devine murdar sau unsuros,trebuie schimbat cat se poate de repede.
Cind vremea este frumoasa,porumbeii pot fi hraniti in voliera,mai ales cand vrem sa-i avem sub observatie din casa sau din gradina.Totusi nu este bine sa se construiasca o usa a volierei care sa dea direct afara,ci se recomanda ca intrarea in voliera sa aiba loc numai din adapost.Daca nu este posibil,trebuie construita o usa dubla,pentru a se asigura inchiderea totala a volierei.Usa exterioara a volierei trebuie sa se poata inchide bine,pentru a nu permite iesirea porumbeilor sau patrunderea pradatorilor.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.